Kolej Unikop Cawangan Melaka (L00880)

Keistimewaan Kolej Unikop Cawangan Melaka

 Terdapat pelbagai  keistimewaan Kolej Unikop :

1. Sijil yang dikeluarkan adalah diiktiraf kerajaan (Dipersijilkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia). Jadi... anda tak perlu risau mengenai peluang untuk melanjutkan pelajaran keperingkat lebih tinggi atau mendapat peluang kerjaya samaada dalam sektor awam atau swasta. Layari laman web JPK http://www.nvtc.gov.my/

2. Kakitangan dan Tenaga Pengajar berilmu,berkualiti dan berkelayakan. Kejayaan anda dalam bidang pendidikan terjamin melalui kawalan mutu kerja dan pembelajaran yang sering dipertingkatkan dari masa ke semasa mengikut piawaian yang ditetapkan oleh JPK. Anda juga boleh rujuk ke JPK tentang kenyataan ini.

3. Terpilih sebagai salah satu daripada Pusat Bertauliah Terbaik yang ada di Semenanjung Malaysia. Sila rujuk JPK bahagian MOSQ tentang perkara ini.

4.Kemudahan pembelajaran setempat /satu kawasan. Pejabat pentadbiran, pejabat pendaftaran /kewangan, bilik kuliah/bengkel/makmal, asrama siswa siswi , surau, padang/kawasan beriadah ,kafeteria/dewan makan dan lain-lain .

5.Yuran yang dikenakan untuk pembelajaran satu semester adalah antara yang termurah yang ditawarkan oleh pusat bertauliah.Yuran pendaftaran masuk hanya RM 500.00 sahaja. Pelajar-pelajar yang diterima masuk mendaftar ke Unikop Melaka layak membuat pinjaman pelajaran yang ditawarkan oleh kerajaan dibawah  PTPK(Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran) . Pinjaman pelajaran tersebut melayakkan pelajar-pelajar mendapat elaun saradiri sebanyak RM 300.00 sebulan

6.Kedudukan Kolej dalam taman, berpagar, ada pengawasan pengawal keselamatan, warden dan pegawai Hal ehwal pelajar dan  peraturan Kolej.

7. Kedudukan kolej berhampiran dengan bank-bank seperti CIMB,Maybank,Alliance Bank,Bank Simpanan Nasional,Bank Muamalat,pejabat pos,Klinik kesihatan Cheng,Pasaraya Cowboy,Pasaraya Bintang , Stesyen Minyak , kedai makan dan lain-lain.

 Banyak lagi keistimewaan Kolej Unikop... Hadir sendiri ke lokasi kami untuk mengetahui keistimewaan yang dinyatakan...